Chec cu lamaie

Ingrediente :
5 oua
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
5 lg ulei
1 cana faina
1 lamaie

Mod de preparare :
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa (eu am folosi coaja rasa de lamaie Finesse de la Dr. Oetker), iar la final incorporam faina cernuta. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare.

Turnam compozitia intr-o tava de chec (d=10*30cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca si abia apoi il taiem. Este un chec foarte bun, in ciuda faptului ca nu are praf de copt .

Si pozele vechi … 🙂

656x437_chec-simplu-112068

 

Trebuie sa-l incercati !

Spor la prajiturit 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4