Ingrediente :
5 oua
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
5 lg ulei
1 cana faina
1 lamaie
Mod de preparare :
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa (eu am folosi coaja rasa de lamaie Finesse de la Dr. Oetker), iar la final incorporam faina cernuta. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare.
Turnam compozitia intr-o tava de chec (d=10*30cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca si abia apoi il taiem. Este un chec foarte bun, in ciuda faptului ca nu are praf de copt .
Si pozele vechi … 🙂
Trebuie sa-l incercati !
Spor la prajiturit 🙂
O bunatate pufoasa!…
si rapida 😛