Ingrediente :
200 g unt
160 g ciocolata cu lapte/neagra
6 oua
200 g zahar
200 g alune crude/nuci/caju/migdale
20 ml rom
125 g faina
1 lgt praf de copt
Mod de preparare :
Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam.
Mixam spuma untul moale cu 100 g zahar, adaugam treptat cate un galbenus, apoi rom-ul, faina amestecata cu praful de copt si nucile/alunele/caju prajite si macinate, ciocolata (tinuta la frigider sau congelator) rasa marunt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu restul de 100 g zahar si le adaugam compozitiei de mai sus. Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare. Compozitia o intindem in tava (20*30 cm) sau forma de chec tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem. Cine doreste poate decora deasupra cu 200 g ciocolata topita .
Un chec rapid si delicios ! 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/03/24/chec-cu-ciocolata/
0 Comentarii