Ingrediente :
280 g zahar
200 g unt (65%)
4 oua
4 lg zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
280 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1/4 lgt sare
150 g smantana (25%)
250-300 g afine proaspete
Glazura :
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
2 lg zeama de lamaie
Mod de preparare :
Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, circa 4 minute, adaugam apoi cate 1 ou , mixand bine dupa fiecare, zeama de lamaie, apoi coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si sarea, iar la urma smantana. Omogenizam bine si punem afinele spalate si sterse de apa. Compozitia o punem in tava de chec (30×13 cm), tapetata cu hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Glazura : zaharul pudra cu aroma de vanilie il amestecam energic cu zeama de lamaie, apoi adaugam coaja rasa de lamaie; intindem peste checul racit. Feliem si servim.
Un super delicios chec .
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii