Ingrediente :
8 albusuri
un praf de sare
14 lg zahar
16 lg ulei
12 lg faina
1 lgt praf de copt
2-3 lg cacao
esenta de vanilie
1 pumn stafide
65 g ciocolata bucatele
1 lg zeama de lamaie
Mod de preparare :
Mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand circa 15 minute. Cu o lingura incorporam uleiul, amestecand de cateva ori, apoi faina amestecata cu praful de copt si zeama de lamaie. Compozitia o impartim in 2. Intr-o parte punem esenta de vanilie si stafidele inmuiate in rom circa 2 ore, iar in cealalta parte pudra de cacao si ciocolata bucatele. Turnam prima data aluatul alb, apoi cel cu cacao. Coacem intr-o forma de chec sau intr-o tava (25*35 cm sau chiar 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30-40 minute si circa 1 h si cateva minute in forma de chec .
Spor la pregatit reteta !
Sursa : http://www.bucataras.ro/retete/chec-albnegru-61037.html
0 Comentarii