
Blat :
140 g ciocolata neagra 65%
140 g unt
2 oua
200 g zahar
esenta de vanilie
140 g faina
30 g cacao
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
Crema :
200 g ciocolata neagra 45%
200 ml smantana pentru frisca 35%
Decor :
bombonele de ciocolata
cacao
napolitane invelite in ciocolata
Mod de preparare :
Blat : ciocolata neagra si untul le topim impreuna. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam ciocolata topita cu untul racite, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul, cernute.



Cu aceasta compozitie formam 16 briose, pe care le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 12 minute.


Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatel lasam 3 minute, apoi amestecam pentru omogenizare. Crema o lasam la racit, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau de seara pana dimineata. crema rece o mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Cu aceasta crema decoram briosele. Deasupra presaram bilute de ciocolata si pudra de cacao.





Spor la prajiturit !:)
se poate adauga si putina esenta de rom pentru gust?
desigur 🙂