Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat :

140 g ciocolata neagra 65%

140 g unt

2 oua

200 g zahar

esenta de vanilie

140 g faina

30 g cacao

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

Crema :

200 g ciocolata neagra 45%

200 ml smantana pentru frisca 35%

Decor :

bombonele de ciocolata

cacao

napolitane invelite in ciocolata

Mod de preparare :

Blat : ciocolata neagra si untul le topim impreuna. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam ciocolata topita cu untul racite, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul, cernute.

Cu aceasta compozitie formam 16 briose, pe care le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 12 minute.

  Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatel lasam 3 minute, apoi amestecam pentru omogenizare. Crema o lasam la racit, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau de seara pana dimineata. crema rece o mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Cu aceasta crema decoram briosele. Deasupra presaram bilute de ciocolata si pudra de cacao.

Spor la prajiturit !:)

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Service GSM

    se poate adauga si putina esenta de rom pentru gust?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7