Briose cu stafide

IMG_2219

 

Ingrediente :

4 oua

un praf de sare

150 g zahar

1 plic zahar vanilat

100 g unt topit

100 ml smantana

100 g stafide

25 ml rom

200 g faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul impreuna cu zaharul vanilat, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, untul topit (lasat apoi sa se racoreasca), smantana, stafidele inmuiate in rom (2-3 ore) , iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

IMG_2208

IMG_2209

IMG_2210

 

Compozitia obtinuta o asezam in forme de briose , apoi dam tava la copt, pentru circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_2211

IMG_2214

 

Mie mi-au iesit 19 briose.

Cine doreste poate sa le decoreze cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.

IMG_2219

 

IMG_2239

 

IMG_2226

 

Minunate si pufoase. 🙂

Spor la incercat reteta !

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol amestecam cu un tel ouale, uleiul...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu un tel pentru omogenizare. Foaia de copt o ungem cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...