Ingrediente :
4 oua
un praf de sare
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt topit
100 ml smantana
100 g stafide
25 ml rom
200 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul impreuna cu zaharul vanilat, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, untul topit (lasat apoi sa se racoreasca), smantana, stafidele inmuiate in rom (2-3 ore) , iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta o asezam in forme de briose , apoi dam tava la copt, pentru circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Mie mi-au iesit 19 briose.
Cine doreste poate sa le decoreze cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.
Minunate si pufoase. 🙂
Spor la incercat reteta !
0 Comentarii