Ingrediente :
200 g ciocolata neagra
125 g unt
2 lg ness
6 oua
350 g zahar
300 ml smantana
250 g faina
1 plic praf de copt
Mod de preparare :
Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul si ciocolata rupta bucati. Amestecam pana se topesc. apoi luam de pe foc si punem ness-ul. Amestecam pentru omogenizare, apoi lasam deoparte sa se raceasca.
Intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi smantana, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Albusurile batute spuma le incorporam si pe ele.
Din aceasta compozitie luam 1/3 si o amestecam cu ciocolata topita si racita.
Din aluatul galben asezam in formele de briose cate o lingura, iar peste punem cate o lingura din compopzitia de ciocolata.
Dam la cuptor pentru circa 30 minute.
Aluatul ramas l-am copt intr-o forma de chec : compozitia galbena am intins-o prima data, iar peste ea pe cea cu ciocolata. Coacem si checul.
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa mea : http://bananachocolate.wordpress.com/2013/05/15/chec-cu-smantana-si-cafea-sau-briose-also-in-english/
Mmm ce bune sunt!