Ingrediente :
2 oua
200 g zahar
200 ml iaurt simplu
100 ml ulei
400 g faina
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
1 lg rom (optional)
coaja rasa de la 1/2 lamaie (optional)
un praf de sare
ciocolata alba
Mod de preparare :
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi cu iaurtul, pana se topesc cristalele de zahar, incorporam treptat uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Acum adaugam rom-ul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Eu nu am pus coaja rasa de lamaie.
Adaugam albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare. Amestecam cu o lingura de cateva ori.
Compozitia obtinuta o asezam in forme de briose In mijlocul fiecarei briose punem o bucatica de ciocolata alba sau neagra.
Dam la cuptor pana se rumenesc putin.
Pofta buna ! 🙂
0 Comentarii