Briose cu ciocolata

Ingrediente :
50 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra)
80 g zahar pudra
25 g unt
125 ml lapte
esenta de vanilie
1 ou
150 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
75 g ciocolata alba

Decor :
2 lgt zahar pudra

Mod de preparare :
Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita.

 

Adaugam oul si esenta de vanilie, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

 
 

La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele .

Omogenizam cu grija compozitia, apoi o turnam in 9 forme de briose.

Coacem briosele, in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au copt. Imediat cum le-am scos din cuptor, presaram peste ele zahar pudra.

 

Lasam briosele sa se raceasca in forme cateva minute, apoi le transferam pe un gratar. Le putem servi caldute sau reci, dupa preferinta fiecaruia 🙂

 
 
 

Pofta buna ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Cristina

    Zilele trecute ma intreba cel mic cand ii fac si lui muffins, acum mi-ai facut si tu pofta!!!

    Răspuns
  2. Flori

    Nici eu nu am mai facut de mult!! Trebuie sa incercam si reteta ta! Foarte frumos au crescut!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Imi plac la nebunie briosele si ale tale ma ispitesc rau:)!Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6