Ingrediente :
50 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra)
80 g zahar pudra
25 g unt
125 ml lapte
esenta de vanilie
1 ou
150 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
75 g ciocolata alba
Decor :
2 lgt zahar pudra
Mod de preparare :
Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita.
Adaugam oul si esenta de vanilie, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele .
Omogenizam cu grija compozitia, apoi o turnam in 9 forme de briose.
Coacem briosele, in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au copt. Imediat cum le-am scos din cuptor, presaram peste ele zahar pudra.
Lasam briosele sa se raceasca in forme cateva minute, apoi le transferam pe un gratar. Le putem servi caldute sau reci, dupa preferinta fiecaruia 🙂
Pofta buna ! 🙂
Zilele trecute ma intreba cel mic cand ii fac si lui muffins, acum mi-ai facut si tu pofta!!!
Nici eu nu am mai facut de mult!! Trebuie sa incercam si reteta ta! Foarte frumos au crescut!
Imi plac la nebunie briosele si ale tale ma ispitesc rau:)!Pup!