Ingrediente :
150 g zahar
2 oua mari
140 g faina
100 g unt
100 ml lapte
15 ml rom
1 lgt cu varf praf de copt
un praf de sare
1 plic zahar vanilat bourbon
1 lgt cu varf cacao
1 lingura gem din coji de portocale
Glazura : (optional)
70 g ciocolata alba
1 lgt ulei
Mod de preparare :
Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele, gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia obtinuta o asezam in formele de briose si dam la cuptor pentru circa 20 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
Glazura : punem ciocolata si uleiul intr-o punga pe care o tinem in apa fiarta 3-4 minute. Scoatem punguta cu ciocolata din apa si o lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se intareasca . Taiem un colt mic la punga . Briosele le scoatem din hartia in care s-au copt dupa ce s-au racit complet si le asezam in altele curate.
Formam dungulite peste briose, fiecare cum doreste sau le putem lasa simple.
Incercati cu incredere reteta .
Iti doresc o primavara frumoasa si dulce, precum briosele de azi.
Pup
Multumesc la fel iti doresc si eu tie 🙂
Sa ai o primavara frumoasa si tot ce iti doresti!
O primavara frumoasa!! Minunate briosele!! Pupicei!
Delicioase!!!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!
Frumusele si cu siguranta delicioase!!Un Martie minunat iti doresc!!!
Tare frumoase le-ai facut! si de bune stiu ca sunt bune :). te pup
ce bine arata, saptamana asta nu am reusit sa intru la bucatarie decat cat sa fac o paine 🙁
Mmm, ce pofta mi-ai facut! Abia astept sa fac si eu niste briose, mi se par foarte potrivite si pt musafiri si pt o masa in familie.