Briose cu cacao

Ingrediente :

150 g zahar
2 oua mari
140 g faina
100 g unt
100 ml lapte
15 ml rom
1 lgt cu varf praf de copt
un praf de sare
1 plic zahar vanilat bourbon
1 lgt cu varf cacao
1 lingura gem din coji de portocale

 

Glazura : (optional)
70 g ciocolata alba
1 lgt ulei

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
       Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele, gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.

       Compozitia obtinuta o asezam in formele de briose si dam la cuptor pentru circa 20 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura : punem ciocolata si uleiul intr-o punga pe care o tinem in apa fiarta 3-4 minute. Scoatem punguta cu ciocolata din apa si o lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se intareasca . Taiem un colt mic la punga . Briosele le scoatem din hartia in care s-au copt dupa ce s-au racit complet si le asezam in altele curate.
Formam dungulite peste briose, fiecare cum doreste sau le putem lasa simple.

Incercati cu incredere reteta .

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Cristina

    Iti doresc o primavara frumoasa si dulce, precum briosele de azi.
    Pup

    Răspuns
  2. TeoBucatar

    Sa ai o primavara frumoasa si tot ce iti doresti!

    Răspuns
  3. Adela Zilahi

    O primavara frumoasa!! Minunate briosele!! Pupicei!

    Răspuns
  4. Licuta Marin

    Delicioase!!!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!

    Răspuns
  5. Timea

    Tare frumoase le-ai facut! si de bune stiu ca sunt bune :). te pup

    Răspuns
  6. strumfa bucatareste

    ce bine arata, saptamana asta nu am reusit sa intru la bucatarie decat cat sa fac o paine 🙁

    Răspuns
  7. Oana D.

    Mmm, ce pofta mi-ai facut! Abia astept sa fac si eu niste briose, mi se par foarte potrivite si pt musafiri si pt o masa in familie.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4