Ingrediente :
100 g unt
80 g zahar pudra
2 oua
4 banane
1 lg esenta de vanilie
85 ml lape
2 lgt zeama de lamaie
300 g faina
1/4 lgt rasa de sare
1 lgt bicarbonat de sodiu
bucatele de ciocolata (1-2 linguri)
50-100 g nuci macinate (optional)
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam spuma untul moale, de la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pudra. Adaugam apoi cele 2 oua batute usor cu furculita. Incorporam bananele facute piure si esenta de vanilie, laptele amestecat cu zeama de lamaie.
Peste compozitia obtinuta adaugam faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam cu grija si adaugam si ultimul ingredient : bucatelele de ciocolata si desigur, cine doreste nucile macinate.
Acest aluat il rasturnam intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor, pentru circa 1 ora, la foc mediu.Cuptorul trebuie pornit cu 15 minute inainte .
Checul cu banane sau cum se mai numeste Banana bread ori Paine cu banane, se lasa sa se raceasca, acoperit cu un prosop curat, apoi cine doreste poate presara peste el zahar pudra si feliaza.
Plec cu doua felii aromate dar si cu steluta din spate!:)
Sa stii ca si eu iau una!