Aluat :
100 g miere (daca e cristalizata o topim si o lasam sa se racoreasca)
200 g zahar
2 galbenusuri
1 ou
100 ml lapte
1 lgt rasa scortisoara
un varf cutit cuisoare macinate
1 lgt cu varf amoniac
500 g faina
Glazura :
2 albusuri
un praf de sare
200 g zahar pudra
2 lgt zeama de lamaie
2 lg apa fiarta
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron punem ingredientele, iar la sfarsit se adaugam faina si amoniacul. Se framanta un aluat mai vartos, care se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece de seara pana dimineata.
A doua zi luam din aluat jumatate de lingurita si formam bilute, pe care le asezam in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 2 cm intre ele.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.
Glazura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam treptat apa fiarta si zeama de lamaie, mixand pana se topeste zaharul. Trecem fiecare bila de turta dulce prin glazura , apoi le asezam pe o foaie de copt, la distanta unele de altele.
Eu m-am spalat bine pe maini si le-am glazurat cu degetele 🙂 Merge mult mai repede decat sa fie glazurate cu cutitul sau furculita.
Lasam turta dulce glazurata sa se usuce la temperatura camerei circa 5 ore.
Super mega buna turta dulce glazurata, plus ca se face si foarte repede 🙂
Sursa : caietul vechi cu retete al mamei .
0 Comentarii