Turta dulce cu miere glazurata

dsc_0316

Aluat :

100 g miere (daca e cristalizata o topim si o lasam sa se racoreasca)

200 g zahar

2 galbenusuri

1 ou

100 ml lapte

1 lgt rasa scortisoara

un varf cutit cuisoare macinate

1 lgt cu varf amoniac

500 g faina

 

Glazura :

2 albusuri

un praf de sare

200 g zahar pudra

2 lgt zeama de lamaie

2 lg apa fiarta

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron punem ingredientele, iar la sfarsit se adaugam faina si amoniacul. Se framanta un aluat mai vartos, care se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece de seara pana dimineata.

dsc_0286

dsc_0287

dsc_0289

A doua zi luam din aluat jumatate de lingurita si formam bilute, pe care le asezam in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 2 cm intre ele.

dsc_0295

dsc_0296

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

 

dsc_0297

Glazura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam treptat apa fiarta si zeama de lamaie, mixand pana se topeste zaharul. Trecem fiecare bila de turta dulce prin glazura , apoi le asezam pe o foaie de copt, la distanta unele de altele.

dsc_0299

dsc_0303

Eu m-am spalat bine pe maini si le-am glazurat cu degetele 🙂 Merge mult mai repede decat sa fie glazurate cu cutitul sau furculita.

dsc_0306

dsc_0310

Lasam turta dulce glazurata sa se usuce la temperatura camerei circa 5 ore.

dsc_0316

dsc_0322

 

dsc_0358

Super mega buna turta dulce glazurata, plus ca se face si foarte repede 🙂

Sursa : caietul vechi cu retete al mamei .

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6