Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken
Aluat :
250 g faina
120 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1,5 lgt praf de copt
2 oua
120 g unt 80%
Umplutura :
150 g nuci macinate grosier
150 g alune macinate grosier
130 g unt 80%
130 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 lg lapte
4-5 lg gem de caise
Glazura :
200 g ciocolata neagra
4 lg ulei
Mod de preparare Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken :
Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Amestecam bine si adaugam ouale. Amestecam putin si incorporam si untul moale de la temperatura camerei. Framantam un aluat omogen pe care il intindem in tava (27×38 cm) tapetata cu hartie de copt .
Aluatul il ungem cu gem de caise.
Umplutura : intr-o cratita punem untul si zaharul, pe foc mic ,pana se topeste untul. Adaugam apoi zaharul vanilat, laptele si tinem pe foc pana incepe sa dea in clocot. Luam de pe foc si adaugam nucile si alunele macinate grosier .Eu am folosit arahide.
Aceasta umplutura o intindem peste aluatul uns cu gem de caise.
Dam prajitura la copt, in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius, pentru circa 25-30 minute. (functia cu ventilatie).
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem in triunghuri.
2 colturi ale fiecarui triunghi il scufundam in ciocolata topita cu ulei. Eu am folosit ciocolata milka cu lapte.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete de fursecuri :
0 Comentarii