Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Aluat :

250 g faina

120 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

1,5 lgt praf de copt

2 oua

120 g unt 80%

 

Umplutura :

150 g nuci macinate grosier

150 g alune macinate grosier

130 g unt 80%

130 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

4 lg lapte

 

4-5 lg gem de caise

 

Glazura :

200 g ciocolata neagra

4 lg ulei

 

Mod de preparare Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken :

 

Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Amestecam bine si adaugam ouale. Amestecam putin si incorporam si untul moale de la temperatura camerei. Framantam un aluat omogen pe care il intindem in tava (27×38 cm) tapetata cu hartie de copt .

Aluatul il ungem cu gem de caise.

Umplutura : intr-o cratita punem untul si zaharul, pe foc mic ,pana se topeste untul. Adaugam apoi zaharul vanilat, laptele si tinem pe foc pana incepe sa dea in clocot. Luam de pe foc si adaugam nucile si alunele macinate grosier .Eu am folosit arahide.

Aceasta umplutura o intindem peste aluatul uns cu gem de caise.

Dam prajitura la copt, in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius, pentru circa 25-30 minute. (functia cu ventilatie).

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem in triunghuri.

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

2 colturi ale fiecarui triunghi il scufundam in ciocolata topita cu ulei. Eu am folosit ciocolata milka cu lapte.

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea :

Triunghiuri Cu Alune Si Nuci

 

Alte retete de fursecuri :

Bete cu migdale si ciocolata

Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

Fursecuri non plus ultra

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7