Prajiturele sau paleuri cu gem

Prajiturele sau paleuri cu gem

Prajiturele sau paleuri cu gem

 
 
Ingrediente :
4 oua
un praf de sare
250 g zahar
250 ml ulei (sau 200 g unt )
1/2 lamaie
1/2 lgt bicarbonat
400 g faina
marmelada de caise sau capsuni
 
Glazura :
6 lg zahar
3 lg apa
2 lg cacao
50 g unt
1 lg rom
 
sau 100 g ciocolata cu late sau neagra topita
 
Mod de preparare Prajiturele sau paleuri cu gem :
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat sau untul moale, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).
 
 
 
 
 
Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.
 
 
Dam tava la cuptor, la 180 grade elsius, pentru 7 minute; trebuie avuta multa atentie, pentru ca se ard foarte repede.
 
 
Dupa ce s-au racit prajiturele, ungem cu marmelada 2 cate 2 .
 
 
Glazura : zaharul cu apa le fierbem pe foc pana ce siropul devine transparent, apoi adaugam cacaoua, untul si rom-ul; omogenizam si strecuram printr-o sita de inox glazura, pentru a nu avea cocoloase de cacao.
sau : 150 g ciocolata neagra, 2 lg lapte, 1 lg unt le punem intr-o craticioara pe foc mic, apoi cu ajutorul unei furculite trasam dungi peste prajiturele.
 
 
 
 
 
 
 
 
Glazura o intindem desupra prajiturelelor.
 
 
Prajiturele sau paleuri cu gem
 
Prajiturele sau paleuri cu gem
 
Prajiturele sau paleuri cu gem
 
Prajiturele sau paleuri cu gem
 
Prajiturele sau paleuri cu gem
 
 
Aceste Prajiturele cu ulei sunt excelente cateva zile, chiar si o saptamana. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai moi si pufoase. Sunt deliciul copilasilor, dar si al oamenilor mari 🙂
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Timea

    Sunt tare frumoase! si de bune nici o indoiala…pupici

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10