Prajiturele sau paleuri cu gem
 
IMG_9185
Ingrediente :
4 oua
un praf de sare
250 g zahar
250 ml ulei (sau 200 g unt )
1/2 lamaie
1/2 lgt bicarbonat
400 g faina
marmelada de caise sau capsuni
 
Glazura :
6 lg zahar
3 lg apa
2 lg cacao
50 g unt
1 lg rom
 
sau 100 g ciocolata cu late sau neagra topita
 
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat sau untul moale, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.
 
 
 
Dam tava la cuptor, la 180 grade elsius, pentru 7 minute; trebuie avuta multa atentie, pentru ca se ard foarte repede.
 
 
 
Dupa ce s-au racit prajiturele, ungem cu marmelada 2 cate 2 .
 
 
 
Glazura : zaharul cu apa le fierbem pe foc pana ce siropul devine transparent, apoi adaugam cacaoua, untul si rom-ul; omogenizam si strecuram printr-o sita de inox glazura, pentru a nu avea cocoloase de cacao.
sau : 150 g ciocolata neagra, 2 lg lapte, 1 lg unt le punem intr-o craticioara pe foc mic, apoi cu ajutorul unei furculite trasam dungi peste prajiturele.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glazura o intindem desupra prajiturelelor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IMG_9185
 
 
Aceste Prajiturele cu ulei sunt excelente cateva zile, chiar si o saptamana. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai moi si pufoase. Sunt deliciul copilasilor, dar si al oamenilor mari 🙂

2 Comentarii

  1. Timea

    Sunt tare frumoase! si de bune nici o indoiala…pupici

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Ingrediente : 2 oua 50 g zahar 100 g zahar brun 50 ml ulei (sau unt topit) esenta de vanilie 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 50 g ciocolata neagra tocata 200 g bomboane m&m cu arahide   Mod de preparare :  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si...