Potcoave cu stafide si rom

Aluat :

300 g faina

1/2 lgt praf de copt

1 lg zeama de lamaie

130 g zahar

1 plic zahar vanilat Bourbon (6 g)

150 g unt moale

1 ou

100 g stafide

50 ml rom

 

Glazura :

80 g zahar pudra

3 lg rom

 

Mod de preparare :

Stafidele le punem intr-un castron si le acoprim cu rom, pentru circa 3 ore .

Intr-un castron punem toate ingredientele. Framantam cat sa obtinem un aluat, pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute. Scoatem aluatul, il rulam pe masa pudrata cu faina si taiem circa 8 felii, pe care le rulam sub forma de betigase groase de circa 1 cm si lungi de circa 10 cm, le indoim capetele spre interior , and forma unei potcoave. Le asezam in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 2 tavi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

Lasam potcoavele sa se raceasca.

Glazura : peste zaharul pudra adaugam treptat cate 1 lg de rom, amestecand mereu, pana cand obtinem consistenta dorita . Cu aceasta glazuram potcoavele.

Eu le-am glazurat seara si dimineata am servit.

 

Foarte bune. Spor la pregatit fursecuri !! 🙂

 

Sursa : https://www.coolinarika.com/recept/roscici-sa-grozdjicama-i-rumom/

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7