Aluat :
300 g faina
1/2 lgt praf de copt
1 lg zeama de lamaie
130 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon (6 g)
150 g unt moale
1 ou
100 g stafide
50 ml rom
Glazura :
80 g zahar pudra
3 lg rom
Mod de preparare :
Stafidele le punem intr-un castron si le acoprim cu rom, pentru circa 3 ore .
Intr-un castron punem toate ingredientele. Framantam cat sa obtinem un aluat, pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute. Scoatem aluatul, il rulam pe masa pudrata cu faina si taiem circa 8 felii, pe care le rulam sub forma de betigase groase de circa 1 cm si lungi de circa 10 cm, le indoim capetele spre interior , and forma unei potcoave. Le asezam in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 2 tavi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Lasam potcoavele sa se raceasca.
Glazura : peste zaharul pudra adaugam treptat cate 1 lg de rom, amestecand mereu, pana cand obtinem consistenta dorita . Cu aceasta glazuram potcoavele.
Eu le-am glazurat seara si dimineata am servit.
Foarte bune. Spor la pregatit fursecuri !! 🙂
Sursa : https://www.coolinarika.com/recept/roscici-sa-grozdjicama-i-rumom/
0 Comentarii