Aluat :
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei (sau unt topit)
1/2 zeama de la 1 lamaie
1 plic coaja rasa portocala Finesse (6 g)
1 lgt praf de copt
400 g faina
Crema :
200 ciocolata
200 g smantana pentru frisca
Glazura :
50 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam uleiul treptat, mixand mereu, coaja de portocala, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la urma faina cernuta.
Cu lingurita punem din aluat in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Avem grija sa nu se arda. Lasam sa se raceasca si pregatim crema.
Crema : smantana pentru frisca sau frisca lichida o punem intr-o cratita, pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. lasam cateva minute, apoi amestecam. Crema rece o punem la frigider de seara pana dimineata, apoi o mixam . Cu aceasta crema lipim 2 cate 2 fursecurile. Mi-au iesit circa 40 de paleuri.
Glazura : ciocolata bucatele o punem intr-o punga pe care o scufundam in apa fiarta circa 3-4 minute, apoi decupam un coltisor al pungii si trasam linii de ciocolata peste paleuri.
Spor la pregatit retete de fursecuri !!! 🙂
0 Comentarii