Islere
Aluat :
250 g zahar pudra
250 g nuci macinate
500 g faina
250 g unt
4 galbenusuri
coaja rasa de la 2 lamai
1 lg scortisoara
Crema :
4 oua
200 g zahar
2 lg cacao
200 g unt
Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
4 lg lapte
2 lg unt
Mod de preparare Islere :
Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele. Aluatul obtinut il impartim in 2 bile.
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa, apoi decupam cerculete cu ajutorul unei forme cu d=5 cm. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Avem grija sa nu le ardem.
Crema : ouale cu zaharul le mixam spuma, adaugam apoi pudra de cacao si punem pe baie de aburi. Lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Untul il mixam spuma si in el adaugam cate 1 lingura din crema rece. Cu crema obtinuta, lipim 2 cate 2 islerele.
Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Glazuram biscuitii.
Foarte aromati . Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei.
Alte retete de fursecuri :
0 Comentarii