Islere

Islere

Islere

 

Aluat :

250 g zahar pudra

250 g nuci macinate

500 g faina

250 g unt

4 galbenusuri

coaja rasa de la 2 lamai

1 lg scortisoara

 

Crema :

4 oua

200 g zahar

2 lg cacao

200 g unt

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

4 lg lapte

2 lg unt

 

Mod de preparare Islere :

 Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele. Aluatul obtinut il impartim in 2 bile.

DSC_0166

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa, apoi decupam cerculete cu ajutorul unei forme cu d=5 cm. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Avem grija sa nu le ardem.

DSC_0169 DSC_0170 DSC_0172

   Crema : ouale cu zaharul le mixam spuma, adaugam apoi pudra de cacao si punem pe baie de aburi. Lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Untul il mixam spuma si in el adaugam cate 1 lingura din crema rece. Cu crema obtinuta, lipim 2 cate 2 islerele.

DSC_0180

   Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Glazuram biscuitii.

Islere

Islere

Islere

 

Foarte aromati . Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei.

 

Alte retete de fursecuri :

Fursecuri (biscuiti) spirale

Fursecuri

Fursecuri cu gem si alune (nuci)

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6