Fursecuri non plus ultra
Aluat :
250 g unt
400 g faina
3 galbenusuri
3 lg zahar pudra
1 lgt esenta de vanilie
Bezea :
3 albusuri
150 g zahar
1 lgt otet
gem de caise, prune…
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam untul moale de la temperatura camerei, framantand cu varfurile degetelor un aluat nisipos; adaugam galbenusurile, zaharul pudra, esenta de vanilie si framantam un aluat elastic.
Pe masa cu faina intindem aluatul, cu suciorul, apoi cu ajutorul unui paharel de tuica, formam cerculete.
Cerculetele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de la aragaz).
Bezea : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat (eu am folosit 250 g zahar dar mi s-a parut foarte mult), apoi otetul picatura cu picatura; mixam circa 20 minute. Bezeaua obtinuta o punem intr-un pos , si formam moturi pe fiecare cerculet de aluat.
Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la 100 grade Celsius, circa 1 h 20 minute.
Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi le lipim 2 cate 2.
Spor la treaba ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
https://teoskitchen.ro/2008/06/fursecuri-non-plus-ultra.html
Alte retete de fursecuri :
0 Comentarii