Fursecuri non plus ultra

Fursecuri non plus ultra

Fursecuri non plus ultra

 

Aluat :

250 g unt

400 g faina

3 galbenusuri

3 lg zahar pudra

1 lgt esenta de vanilie

 

Bezea :

3 albusuri

150 g zahar

1 lgt otet

 

gem de caise, prune…

 

Mod de preparare :

     Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam untul moale de la temperatura camerei, framantand cu varfurile degetelor un aluat nisipos; adaugam galbenusurile, zaharul pudra, esenta de vanilie si framantam un aluat elastic.

dsc_0481

Pe masa cu faina intindem aluatul, cu suciorul, apoi cu ajutorul unui paharel de tuica, formam cerculete.

dsc_0482

Cerculetele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de la aragaz).

dsc_0483

 Bezea : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat (eu am folosit 250 g zahar dar mi s-a parut foarte mult), apoi otetul picatura cu picatura; mixam circa 20 minute. Bezeaua obtinuta o punem intr-un pos , si formam moturi pe fiecare cerculet de aluat.

dsc_0484

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la 100 grade Celsius, circa 1 h 20 minute.

dsc_0486

Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi le lipim 2 cate 2.

Fursecuri non plus ultra

Fursecuri non plus ultra

Fursecuri non plus ultra

Fursecuri non plus ultra

 

Spor la treaba ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://teoskitchen.ro/2008/06/fursecuri-non-plus-ultra.html

 

Alte retete de fursecuri :

Fursecuri confetti

Biscuiti cu unt de arahide imprimati

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6