Ingrediente :
300 g faina
200 g unt (80%)
100 g zahar pudra
samburi de migdale decojiti
gem de caise
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
Mod de preparare :
Framantam untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam faina cernuta ; framantam cat sa adunam aluatul intr-o bila. Luam bucatele de aluat cat o jumatate de nuca si formam bila. Asezam 3 bile din compozitie una langa alta si astfel formam un fursec, pe care il ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Pe fiecare bila asezam un sambure de migdala pe care il apasam usor cat sa-l aplatizam. In mijlocul florii formate punem gem de caise.
Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Pana se rumenesc usor deasupra.
Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi le servim.
Mie mi-au iesit 20 de fursecuri .
Spor la pregatit fursecuri ! 🙂
0 Comentarii