Ingrediente :
200 g unt (80%)
200 g zahar pudra
2 oua
550 g faina
un praf de sare
1 lgt esenta de vanilie
1/2 lgt esenta de migdale
55 samburi migdale decojiti
2-3 lg gem de visine, prune…
Mod de preparare :
Cum decojim samburii de migdale : fierbem apa intr-o craticioara, luam de pe foc si adaugam samburii ; lasam 3-4 minute, stoarcem de apa si ii decojim foarte usor.
Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra, mixand circa 3 minute, adaugam cate 1 ou pe rand, mixand mereu, apoi esentele, iar la sfarsit sarea si faina. Framantam cat sa obtinem un aluat pe care il putem lucra, apoi il impartim in 2 suluri.
Fiecare bucata o rulam sul, apoi il taiem in 20 bucati. Din fiecare bucatica formam cate un snur lung de 10-12 cm, pe care apoi il crestam cu cutitul de 3 ori in 2 locuri. Asezam degetele obtinute in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu gem de visine o parte a samburelui de migdale, apoi il asezam pe varful degetului, apasandu-l usor.
Obtinem circa 55 de degete . Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Pentru a fi mai inspaimantatoare degetele, le trecem baza prin gem de visine. Asta pentru cine doreste…
Foarte bune, dar nu oricine le poate manca….:)))))
Sursa : http://divainbucatarie.ro/2011/10/20/degete-de-vrajitoare/
0 Comentarii