Fursecuri degete de vrajitoare

dsc_0389

Ingrediente :

200 g unt (80%)

200 g zahar pudra

2 oua

550 g faina

un praf de sare

1 lgt esenta de vanilie

1/2 lgt esenta de migdale

 

55 samburi migdale decojiti

2-3 lg gem de visine, prune…

 

Mod de preparare :

Cum decojim samburii de migdale : fierbem apa intr-o craticioara, luam de pe foc si adaugam samburii ; lasam 3-4 minute, stoarcem de apa si ii decojim foarte usor.

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra, mixand circa 3 minute, adaugam cate 1 ou pe rand, mixand mereu, apoi esentele, iar la sfarsit sarea si faina. Framantam cat sa obtinem un aluat pe care il putem lucra, apoi il impartim in 2 suluri.

dsc_0330 dsc_0331 dsc_0332

Fiecare bucata o rulam sul, apoi il taiem in 20 bucati. Din fiecare bucatica formam cate un snur lung de 10-12 cm, pe care apoi il crestam cu cutitul de 3 ori in 2 locuri. Asezam degetele obtinute in tava tapetata cu hartie de copt.

dsc_0333 dsc_0336

Ungem cu gem de visine o parte a samburelui de migdale, apoi il asezam pe varful degetului, apasandu-l usor.

dsc_0338

Obtinem circa 55 de degete . Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

dsc_0341

Pentru a fi mai inspaimantatoare degetele, le trecem baza prin gem de visine. Asta pentru cine doreste…

dsc_0402

dsc_0389

Foarte bune, dar nu oricine le poate manca….:)))))

 

Sursa : http://divainbucatarie.ro/2011/10/20/degete-de-vrajitoare/

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6