Ingrediente :
2 oua
200 g zahar pudra
1/4 lgt sare
50 g unt
40 ml ulei
1 fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
350 g faina
1 lgt praf de copt
25 ml zeama de lamaie
Tavalit :
100 g zahar pudra
Mod de preparare :
Mixam ouale cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si se albesc, adaugam apoi untul topit si uleiul treptat, mixand mereu, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam apoi acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim 1 .
Scoatem aluatul din frigider si cu ajutorul unei lingurite formam bile mici, pe care le tavalim prin zaharul pudra. Asezam in tava mare de aragaz la putina distanta unele de altele.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi ii putem servi.
Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa : reteta de la https://miremirc.ro/2011/02/13/ghoriba-fursecuri-maroc/ , la care am adaugat lamaie.
0 Comentarii
Confirmări/Notificări