Fursecuri cu lamaie

 

DSC_0594

Ingrediente :

2 oua

200 g zahar pudra

1/4 lgt sare

50 g unt

40 ml ulei

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

350 g faina

1 lgt praf de copt

25 ml zeama de lamaie

 

Tavalit :

100 g zahar pudra

 

Mod de preparare :

Mixam ouale cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si se albesc, adaugam apoi untul topit si uleiul treptat, mixand mereu, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam apoi acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim 1 .

DSC_0556 DSC_0557

Scoatem aluatul din frigider si cu ajutorul unei lingurite formam bile mici, pe care le tavalim prin zaharul pudra. Asezam in tava mare de aragaz la putina distanta unele de altele.

DSC_0558 DSC_0559

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0560

Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi ii putem servi.

DSC_0568

DSC_0594

DSC_0603

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : reteta de la https://miremirc.ro/2011/02/13/ghoriba-fursecuri-maroc/ , la care am adaugat lamaie.

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. RASPUCALI KEKSIĆI SA LIMUNOM – Recepti za SVE - […] Izvorni recept na rumunskom […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6