Ingrediente :
400 g faina
200 g unt (80%)
80 g zahar pudra
50 g nuci macinate
1 fiola esenta de vanilie
50 ml lapte
2 oua mici
1 plic praf de copt (10 g)
gem de prune, caise, zmeura, capsuni
zahar pudra
Mod de preparare :
Cernem faina intr-un castron, adaugam untul moale de la temperatura camerei si zaharul pudra. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam nucile macinate, esenta de vanilie, ouale si laptele. Framantam cat sa obtinem un aluat nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora.
Intindem aluatul cu sucitorul , pe masa de lucru, apoi decupam cerculete cu d=4 cm. Cerculetele le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Fierbinti, le tavalim prin zahar pudra, apoi lipim 2 cate 2 cu gem .
Foarte bune ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : https://www.coolinarika.com/recept/1038649/?meta_refresh=1
0 Comentarii