Fursecuri cu gem si alune (nuci)

 

DSC_0163

Aluat :

200 g unt moale

100 g zahar pudra

1 lg smantana

300 g faina

esenta de vanilie

 

Tavalit:

1 albus de ou

alune tocate (sau migdale, nuci…)

gem de caise, prune

 

Mod de preparare :

Mixam untul cu zaharul pudra , adaugam apoi smantana, faina si esenta de vanilie. Framantam cat sa adunam aluatul si formam o bila .

DSC_0044 DSC_0045 DSC_0046 DSC_0047

Din aceasta bila, formam bile mici, pe care le trecem prin albus de ou, apoi le tavalim prin alune tocate (eu am folosit migdale tocate si putin prajite). Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, apasam usor cu degetul in mijlocul fiecarei bile, apoi punem gem de caise sau gem de prune sau fiecare ce are . Trebuie sa fie un gem mai gros.

DSC_0147 DSC_0151

fursecuri cu gem si alune (1) fursecuri cu gem si alune (2)

Mi-au iesit 27 de fursecuri . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

fursecuri cu gem si alune (4) DSC_0157

DSC_0166DSC_0172 DSC_0163

 

 

Foarte buni ! Spor la pregatit reteta ! 🙂

 

Sursa : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2012/01/fursecuri-cu-gem-si-alune.html

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6