Aluat :
225 g unt rece
280 g faina
215 g branza de vaci
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1 lamaie
2-3 lg apa foarte rece
Decor :
150 g zahar
Mod de preparare :
Untul rece (tinut la congelator 15-20 minute) il radem pe razatoarea mare intr-un castron. Adaugam faina, branza de vaci stoarsa foarte bine, galbenusurile , coaja rasa de lamaie, apa rece treptat (tinem si apa 15-20 minute la congelator). Poate e suficient sa folosim doar 2 lg de apa . Framantam cat sa adunam aluatul. Nu omogenizam. Invelim bila de aluat in folie alimentara , apoi in folie de aluminiu si dam la frigider minim 2-3 ore sau mai bine de seara pana dimineata.
Dupa ce scoatem bila de aluat de la frigider o impartim in 3 . O parte o intindem pe masa de lucru, iar restul le tinem la frigider. Cu un paharel mic. (d=5 cm) decupam cerculete.
Intr-un castronel punem cele 150 g zahar. Cercul de aluat il asezam cu o parte in zahar, apasam putin cu degetele pentru a se prinde bine zaharul. Indoim in 2 cu partea cu zahar. Asezam jumatate de cerc in zahar si indoim cu partea fara zahar in sfert. Cred ca e ok si daca trecem prin zahar ambele fete ale cercului de aluat, apoi indoim in 2 si apoi in sfert.
Asezam fursecuri obtinute in tava tapetata cu hartie de copt . Coacem in cuptorul preincalzit, la 190 grade Celsius, circa 10-15 minute.
Mi-au iesit fix 64 de fursecuri.
Foarte gustoase ! 🙂
Sursa : http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/biscuiti_moi_cu_branza_de_vaci-11050/#
Bună! Arată fenomenal! Se poate înlocui untul cu margarina? Mulțumesc
se poate 🙂 dar untul e mai bun…