Ingrediente :
200 g unt (80%)
150 g zahar pudra
2 galbenusuri
200 g faina
130 g amidon alimentar
1 plic praf de copt (10 g)
1 lg otet (sau zeama de lamaie)
2 lg cacao
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam untul impreuna cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, mixand, faina amestecata cu amidonul alimentar, iar la final  praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie. Framantam putin cat sa se omogenizeze ingredientele si impartim in 2. O parte ramane alba, iar cealalta o amestecam cu pudra de cacao. Formam 2 bile pe care le lasam circa 15 minute la frigider, invelite in folie alimentara.
Scoatem bilele de la rece, le desfacem de folie si le intindem cu sucitorul pe folia in care au fost invelite.
Marginile le aranjam cu mainile. Cu multa grija, asezam foaia de aluat cu cacao peste cea alba.
Indepartam folia de deasupra, si rulam cat putem de strans aluatul , ajutandu-ne de folia de dedesubt. Cu un cutit ascutit, taiem felii egale din rulada obtinuta, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 8-10 minute. Atentie multa pentru ca se ard .
Absolut deliciosi ! đ
0 Comentarii