Cornulete cu mac- Mohnkipferl

DSC_0125

Ingrediente :

170 g faina

1/4 lgt praf de copt

un praf de sare

90 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

140 g unt rece (80%)

2 galbenusuri

70 g mac

 

100-150 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Mixam cu robotul de tocat urmatoarele ingrediente : faina amestecata cu praful de sare, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si untul rece. Adaugam apoi galbenusurile de ou si macul. Omogenizam, formam o bila de aluat pe care o invelim in folie si o dam la frigider pentru 1 ora.

DSC_0002 DSC_0003

Bila de aluat o impartim in 2 formam 2 suluri de aluat, din care taiem cu cutitul bucatele, apoi formam cornuletele, indoind putin colturile.

DSC_0015 DSC_0017        Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt . Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 7 minute. Verificam sa nu se arda.

DSC_0020

Dupa ce cornuletele s-au racit, trecem colturile prin ciocolata alba topita.

DSC_0021

DSC_0104

DSC_0125

DSC_0114

 

Spor la preagatit reteta ! Super extra delicioase cornuletele !! 🙂

 

Sursa : http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/piscoturi-biscuiti-pesmeti-fursecuri/cornulete-cu-mac-mohnkipferl/44/2/26590/

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6