Cornulete cu bors
Ingrediente :
500 g faina
7 g drojdie uscata
1 lg zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
200 ml ulei
125 ml bors
Umplutura :
rahat
Decor:
zahar pudra
Mod de preparare Cornulete cu bors :
Intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredientelor. Borsul si uleiul se pun caldute . Framantam putin pana obtinem un aluat nelipicios. Daca mai trebuie faina, adaugam cate 1 lingura si framantam pana se incorporeaza. Lasam bila de aluat sa se odihneasca pentru circa 40 minute. Dupa aceste timp, impartim bila de aluat in 2 bile.
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina. Cu ajutorul unui sucitor intindem intr-o foaie dreptunghiulara. Marginile le taiem cu un cutit si impartim in 4 dreptunghiuri. Pe fiecare dreptunghi asezam felii de rahat si rulam. Putem folosi in loc de rahat gem de prune sau caise, nuci amestecate cu gem de prune… Taiem bastonase de circa 5-6 cm lungime, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius ( cu ventilatie ), pentru circa 30 minute.
Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra.
Sunt nemaipomenit de fragede si delicioase.
Spor la prajiturit 🙂
Alte retete de cornulete :
0 Comentarii