Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Ingrediente :

500 g faina

7 g drojdie uscata

1 lg zahar

un praf de sare

esenta de vanilie

200 ml ulei

125 ml bors

 

Umplutura :

rahat

Decor:

zahar pudra

 

Mod de preparare Cornulete cu bors :

Intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredientelor. Borsul si uleiul se pun caldute . Framantam putin pana obtinem un aluat nelipicios. Daca mai trebuie faina, adaugam cate 1 lingura si framantam pana se incorporeaza. Lasam bila de aluat sa se odihneasca pentru circa 40 minute. Dupa aceste timp, impartim bila de aluat in 2 bile.

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina. Cu ajutorul unui sucitor intindem intr-o foaie dreptunghiulara. Marginile le taiem cu un cutit  si impartim in 4 dreptunghiuri. Pe fiecare dreptunghi asezam felii de rahat si rulam.  Putem folosi in loc de rahat gem de prune sau caise, nuci amestecate cu gem de prune…  Taiem bastonase de circa 5-6 cm lungime, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius ( cu ventilatie ), pentru circa 30 minute.

Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra.

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

 

Sunt nemaipomenit de fragede si delicioase.

Spor la prajiturit 🙂

 

Alte retete de cornulete :

Cornulete fragede cu gem

Cornulete cu rahat

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4