Cantuccini-biscuiti cu migdale

Aluat :

400 g faina

250 g zahar

2 oua

3 galbenusuri

un praf de sare

esenta de migdale

coaja rasa de portocala

1 plic praf de copt (10 g)

150 g samburi de migdale

 

Uns deasupra :

1 ou

 

Mod de preparare :

Migdalele in coaja le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pentru circa 10 minute, la 200 grade Celsius.

Intr-un castron mixam ouale , galbenusurile , sarea si zaharul, apoi adaugam faina amestecata cu praful copt, esenta de migdale si coaja rasa de portocale. Rasturnam aluatul pe masa cu faina si inglobam migdalele prin impaturire de cateva ori. Formam 5 suluri , care le asezam la distanta unele de altele in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Deasupra ungem cu ou batut ( cu furculita ) .

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 15 minute, pana se rumenesc deasupra. Scoatem din cuptor tava, apoi taiem cu un cutit foarte bine asutit felii fierbinti, de circa 1-1,5 cm grosime, pe diagonala, din fiecare sul si le asezam din nou in tava. Dam din nou in cuptor pentru inca 5 minute, pentru a se usca, dar stingem cuptorul.

Cantuccini se pot pastra pana la 1 luna, intr-un recipient inchis.

Crocanti, aromati si deliciosi , langa o ceasca de cafea, ceai si nu in ultimul rand inmuiati in vin fiert .

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/cantuccini-biscuiti-italieni.html

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6