Aluat :
400 g faina
250 g zahar
2 oua
3 galbenusuri
un praf de sare
esenta de migdale
coaja rasa de portocala
1 plic praf de copt (10 g)
150 g samburi de migdale
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare :
Migdalele in coaja le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pentru circa 10 minute, la 200 grade Celsius.
Intr-un castron mixam ouale , galbenusurile , sarea si zaharul, apoi adaugam faina amestecata cu praful copt, esenta de migdale si coaja rasa de portocale. Rasturnam aluatul pe masa cu faina si inglobam migdalele prin impaturire de cateva ori. Formam 5 suluri , care le asezam la distanta unele de altele in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Deasupra ungem cu ou batut ( cu furculita ) .
Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 15 minute, pana se rumenesc deasupra. Scoatem din cuptor tava, apoi taiem cu un cutit foarte bine asutit felii fierbinti, de circa 1-1,5 cm grosime, pe diagonala, din fiecare sul si le asezam din nou in tava. Dam din nou in cuptor pentru inca 5 minute, pentru a se usca, dar stingem cuptorul.
Cantuccini se pot pastra pana la 1 luna, intr-un recipient inchis.
Crocanti, aromati si deliciosi , langa o ceasca de cafea, ceai si nu in ultimul rand inmuiati in vin fiert .
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/cantuccini-biscuiti-italieni.html
0 Comentarii