Ingrediente :
140 g unt (80%)
2 oua
450 g branza de vaci grasa
340 g faina
2 lgt praf de copt (10 g)
un praf de sare
zahar tos
Mod de preparare :
Intr-un castron punem ouale, sarea, branza de vaci si untul rece ras pe razatoare. Framantam putin, apoi cernem faina si praful de copt; framantam putin, un aluat care nu se mai lipeste pe maini. Daca mai este nevoie mai adaugam faina, dar nu foarte multa. Punem aluatul intr-o punga, la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata. Aluatul il impartim in 2 si intindem cu sucitorul, pe o foaie de copt pe care am presarat faina, aluatul, intr-o foaie cu grosimea de jumatate de cm. Presaram cu zahar deasupra, trecem usor cu sucitorul, apoi taiem dreptunghiuri. Asezam biscuitii in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 190 grade Celsius, pana se rumenesc deasupra .Mie mi-au iesit 2 tavi de aragaz pline.
Lasam biscuitii sa se raceasca, apoi ii servim.
Foarte, foarte bune ! Pentru cine se hotaraste sa pregateasca reteta este necesar sa se faca portie dubla .
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii