Biscuiti cu unt

Ingrediente :
2 oua
200 g zahar
20 ml rom
un varf cutit sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
150 g unt topit
100 ml lapte
600 g faina
1 lgt cu varf praf de copt

Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Framanatam bine si obtinem un aluat . Daca mai este necesar, adaugam 1-2 linguri faina.

Aluatul il impartim in 2 si il intindem cu sucitorul pe masa. Putem decupa diferite forme, fiecare cum doreste.

Sau biscuitii ii intindem cu sucitorul direct pe hartia de copt, ii taiem in dreptunghiuri, ii intepam cu furculita, apoi ii asezam in tava mare de la aragaz. Mie mi-au iesit fix 2 tavi mari.

Dam la cuptor pentru 15-20 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp , in punga de nylon. Deliciul copiilor la scoala , dar si acasa.

Spor la pregatit biscuiti  🙂

10 Comentarii

  1. Francesca

    Che buoni questi biscotti! complimenti, ti seguo da Roma, Italia!

    Răspuns
  2. Emily

    ador biscuitii 🙂 iar ai tai arata minunat! te pup

    Răspuns
  3. Oana D.

    Buna idee pentru prajiturelele de Craciun 🙂

    Răspuns
  4. Corina

    Am sa fac si eu cu siguranta ptr pitica mea! 🙂 Pup

    Răspuns
  5. Antonina S.

    Absolut deliciosi !!! Sunt prezenta. mai sunt ? Pupici

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Ingrediente : 2 oua 50 g zahar 100 g zahar brun 50 ml ulei (sau unt topit) esenta de vanilie 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 50 g ciocolata neagra tocata 200 g bomboane m&m cu arahide   Mod de preparare :  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si...