Biscuiti cu lamaie

DSC_0091

Ingrediente :

200 g unt (80%)

300 g zahar

1 lamaie mare (coaja rasa si zeama)

1 plic praf de copt

2 oua mari

1/2 lgt esenta de vanilie

3/4 lgt sare

650 g faina

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pana devine spumos, adaugam apoi coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, ouale pe rand, mixand bine, apoi zeama de lamaie (se poate pune si mai multa zeama de lamaie).

DSC_0001

DSC_0008

Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat .

DSC_0015 DSC_0023        Aluatul il intindem cu sucitorul, pe masa pe care am presarat faina. Decupam cu ce forma dorim.

DSC_0026

Biscuitii decupati se iau foarte usor cu mana fara a se deforma si se aseza in tava tapetata cu hartie de copt, unul langa altul.

DSC_0027

DSC_0030

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

DSC_0038 DSC_0091

 

DSC_0104

Absolut deliciosi ! 🙂  Spor la pregatiti reteta .

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Ingrediente : 2 oua 50 g zahar 100 g zahar brun 50 ml ulei (sau unt topit) esenta de vanilie 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 50 g ciocolata neagra tocata 200 g bomboane m&m cu arahide   Mod de preparare :  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si...