Biscuiti cu lamaie

DSC_0091

Ingrediente :

200 g unt (80%)

300 g zahar

1 lamaie mare (coaja rasa si zeama)

1 plic praf de copt

2 oua mari

1/2 lgt esenta de vanilie

3/4 lgt sare

650 g faina

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pana devine spumos, adaugam apoi coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, ouale pe rand, mixand bine, apoi zeama de lamaie (se poate pune si mai multa zeama de lamaie).

DSC_0001

DSC_0008

Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat .

DSC_0015 DSC_0023        Aluatul il intindem cu sucitorul, pe masa pe care am presarat faina. Decupam cu ce forma dorim.

DSC_0026

Biscuitii decupati se iau foarte usor cu mana fara a se deforma si se aseza in tava tapetata cu hartie de copt, unul langa altul.

DSC_0027

DSC_0030

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

DSC_0038 DSC_0091

 

DSC_0104

Absolut deliciosi ! 🙂  Spor la pregatiti reteta .

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6