Ingrediente :
200 g unt (80%)
300 g zahar
1 lamaie mare (coaja rasa si zeama)
1 plic praf de copt
2 oua mari
1/2 lgt esenta de vanilie
3/4 lgt sare
650 g faina
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pana devine spumos, adaugam apoi coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, ouale pe rand, mixand bine, apoi zeama de lamaie (se poate pune si mai multa zeama de lamaie).
Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat .
Aluatul il intindem cu sucitorul, pe masa pe care am presarat faina. Decupam cu ce forma dorim.
Biscuitii decupati se iau foarte usor cu mana fara a se deforma si se aseza in tava tapetata cu hartie de copt, unul langa altul.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.
Absolut deliciosi ! 🙂 Spor la pregatiti reteta .
0 Comentarii