Bastonase cu ciocolata

Aluat :

200 g unt

100 g zahar pudra

1 galbenus

60 g ciocolata neagra rasa (Milka)

50 g nuci macinate

1 lg cacao

1 lg rom

esenta de vanilie

300 g faina

1 lgt rasa praf de copt

 

Decor :

1 lg cacao

100 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra)

 

Mod de preparare :

 Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul pudra , adaugam galbenusul de ou, ciocolata neagra rasa (pe razatoarea cu ochiuri mici), nucile macinate, rom-ul, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin cat sa adunam aluatul intr-o bila, pe care o dam la frigider pentru 30 minute.

DSC_0002 DSC_0003 DSC_0004 DSC_0005 DSC_0008

Din aceasta bila luam bucatele din care formam bastonase lungi de 8-9 cm, pe care le asezam in tava. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, 10-15 minute.

DSC_0010 DSC_0019 DSC_0017

 

Lasam bastonasele sa se raceasca, le pudram cu cacao, apoi trasam peste ele linii de ciocolata topita. (punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga, pe care o scufundam in apa fiarta, pana se topeste. O lasam putin sa se racoreasca, apoi decupam cu o foarfeca un colt mic de la punga).

DSC_00107

 

DSC_0079

DSC_0089

 

DSC_0007

Super buni 🙂

 

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2010/04/schokoladenstabchen-bastonase-de.html

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10