Aluat :
200 g unt
100 g zahar pudra
1 galbenus
60 g ciocolata neagra rasa (Milka)
50 g nuci macinate
1 lg cacao
1 lg rom
esenta de vanilie
300 g faina
1 lgt rasa praf de copt
Decor :
1 lg cacao
100 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra)
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul pudra , adaugam galbenusul de ou, ciocolata neagra rasa (pe razatoarea cu ochiuri mici), nucile macinate, rom-ul, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin cat sa adunam aluatul intr-o bila, pe care o dam la frigider pentru 30 minute.
Din aceasta bila luam bucatele din care formam bastonase lungi de 8-9 cm, pe care le asezam in tava. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, 10-15 minute.
Lasam bastonasele sa se raceasca, le pudram cu cacao, apoi trasam peste ele linii de ciocolata topita. (punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga, pe care o scufundam in apa fiarta, pana se topeste. O lasam putin sa se racoreasca, apoi decupam cu o foarfeca un colt mic de la punga).
Super buni 🙂
Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2010/04/schokoladenstabchen-bastonase-de.html
0 Comentarii