Aluat :
100 g faina
150 g amidon alimentar din porumb
100 g unt
1 lgt praf de copt
1/4 lgt bicarbonat de sodiu
75 g zahar
2 galbenusuri
1 lgt extract de vanilie
coaja rasa de lamaie (optional)
Umplutura :
1 conserva lapte condensat indulcit (400 g )
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare :
Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam circa 3 minute cu zaharul , adaugam apoi galbenusurile pe rand, extractul de vanilie (sau esenta de vanilie ) , iar la urma faina amestecata cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cine doreste poate incorpora si coaja rasa de lamaie. Framantam putin aluatul, cat sa obtinem o bila, pe care o aplatizam usor si o invelim in folie alimentara.
Aluatul in folie il tinem la frigider pentru minim 3 ore. Dupa ce il scoatem din frigider, il lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi il intindem subtire, cu sucitorul, pe masa cu faina. Decupam cerculete cu d=5 cm. Asezam cerculetele de aluat in tava mare tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.
Umplutura : conserva de lapte condensat indulcit o fierbem intr-o oala cu apa , timp de 3 ore. Lasam sa se raceasca, apoi desfacem conserva si folosim crema caramel formata.
Cu aceasta umplutura delicioasa lipim biscuitii 2 cate 2.
Pudram biscuitii cu zahar pudra.
Biscuitii se pot pastra 1 saptamana in cutie sau 2 luni la congelator. Aluatul necopt se poate pastra si el la frigider pentru 3 zile sau la congelator pentru 1 luna.
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii