Alfajores biscuiti cu crema caramel

Alfajores biscuiti cu crema caramel

Alfajores biscuiti cu crema caramel

 

Aluat :

100 g faina

150 g amidon alimentar din porumb

100 g unt

1 lgt praf de copt

1/4 lgt bicarbonat de sodiu

75 g zahar

2 galbenusuri

1 lgt extract de vanilie

coaja rasa de lamaie (optional)

 

Umplutura :

1 conserva lapte condensat indulcit (400 g )

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare Alfajores biscuiti cu crema caramel :

 Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam circa 3 minute cu zaharul , adaugam apoi galbenusurile pe rand, extractul de vanilie (sau esenta de vanilie ) , iar la urma faina amestecata cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cine doreste poate incorpora si coaja rasa de lamaie. Framantam putin aluatul, cat sa obtinem o bila, pe care o aplatizam usor si o invelim in folie alimentara.

dsc_1073

dsc_1074

dsc_1078

Aluatul in folie il tinem la frigider pentru minim 3 ore. Dupa ce il scoatem din frigider, il lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi il intindem subtire, cu sucitorul, pe masa cu faina. Decupam cerculete cu d=5 cm. Asezam cerculetele de aluat in tava mare tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

dsc_1079

dsc_1080

dsc_1081

Umplutura : conserva de lapte condensat indulcit o fierbem intr-o oala cu apa , timp de 3 ore. Lasam sa se raceasca, apoi desfacem conserva si folosim crema caramel formata.

dsc_1083

Cu aceasta umplutura delicioasa lipim biscuitii 2 cate 2.

dsc_1093

Pudram biscuitii cu zahar pudra.

Alfajores biscuiti cu crema caramel

Alfajores biscuiti cu crema caramel

Alfajores biscuiti cu crema caramel

 

Biscuitii se pot pastra 1 saptamana in cutie sau 2 luni la congelator. Aluatul necopt se poate pastra si el la frigider pentru 3 zile sau la congelator pentru 1 luna.

 

Spor la prajiturit !!  🙂

Alte retete de biscuiti sau fursecuri :

Biscuiti dulci cu branza de vaci

Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

Cantuccini-biscuiti cu migdale

 

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11