Alfajores-biscuiti cu crema caramel

dsc_1095

Aluat :

100 g faina

150 g amidon alimentar din porumb

100 g unt

1 lgt praf de copt

1/4 lgt bicarbonat de sodiu

75 g zahar

2 galbenusuri

1 lgt extract de vanilie

coaja rasa de lamaie (optional)

 

Umplutura :

1 conserva lapte condensat indulcit (400 g )

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare :

 Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam circa 3 minute cu zaharul , adaugam apoi galbenusurile pe rand, extractul de vanilie (sau esenta de vanilie ) , iar la urma faina amestecata cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cine doreste poate incorpora si coaja rasa de lamaie. Framantam putin aluatul, cat sa obtinem o bila, pe care o aplatizam usor si o invelim in folie alimentara.

dsc_1073

dsc_1074

dsc_1078

Aluatul in folie il tinem la frigider pentru minim 3 ore. Dupa ce il scoatem din frigider, il lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi il intindem subtire, cu sucitorul, pe masa cu faina. Decupam cerculete cu d=5 cm. Asezam cerculetele de aluat in tava mare tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

dsc_1079

dsc_1080

dsc_1081

Umplutura : conserva de lapte condensat indulcit o fierbem intr-o oala cu apa , timp de 3 ore. Lasam sa se raceasca, apoi desfacem conserva si folosim crema caramel formata.

dsc_1083

Cu aceasta umplutura delicioasa lipim biscuitii 2 cate 2.

dsc_1093

Pudram biscuitii cu zahar pudra.

dsc_1109

dsc_1095

dsc_1127

Biscuitii se pot pastra 1 saptamana in cutie sau 2 luni la congelator. Aluatul necopt se poate pastra si el la frigider pentru 3 zile sau la congelator pentru 1 luna.

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
581
3079
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Ingrediente : 2 oua 50 g zahar 100 g zahar brun 50 ml ulei (sau unt topit) esenta de vanilie 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 50 g ciocolata neagra tocata 200 g bomboane m&m cu arahide   Mod de preparare :  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si...

Pin It on Pinterest