Ingrediente :
250 g unt
2 oua
1,5 lg sare
1 lgt zahar
50 ml smantana
250 ml lapte caldut
25 g drojdie proaspata
700-800 g faina
Uns deasupra :
2 oua
seminte chimen, susan
cascaval ras
Mod de preparare :
Pregatim maia-ua : drojdia o amestecam bine cu zaharul pana devine lichida, adaugam putin lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantani mai groase. Lasam la dospit circa 10-15 minute.
Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu ouale, smantana, sarea, laptele caldut si maia-ua de mai sus . Faina o adaugam treptat, framantand pana cand obtinem un aluat moale care nu se mai prinde de maini. Formam o bila de aluat pe care o asezam in castronul in care am presarat faina. peste el presaram putina faina. Lasam la dospit circa 1 ora.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 2 sau 3 parti. Fiecare parte o intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt, ungem cu ou batut si presaram seminte sau cascaval ras. Saratele nu trebuie asezate cu mana in tava la distanta unele de altele, deoarece ele se aduna si cresc in sus.
Foarte foarte bune !
Sursa mea : matusa mea Corina !! 🙂
0 Comentarii