Saratele cu drojdie si smantana

DSC_0275

Ingrediente :

250 g unt

2 oua

1,5 lg sare

1 lgt zahar

50 ml smantana

250 ml lapte caldut

25 g drojdie proaspata

700-800 g faina

 

Uns deasupra :

2 oua

seminte chimen, susan

cascaval ras

 

Mod de preparare :

Pregatim maia-ua : drojdia o amestecam bine cu zaharul pana devine lichida, adaugam putin lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantani mai groase. Lasam la dospit circa 10-15 minute.

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu ouale, smantana, sarea, laptele caldut si maia-ua de mai sus . Faina o adaugam treptat, framantand pana cand obtinem un aluat moale care nu se mai prinde de maini. Formam o bila de aluat pe care o asezam in castronul in care am presarat faina. peste el presaram putina faina. Lasam la dospit circa 1 ora.

DSC_0207 DSC_0208 DSC_0216

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 2 sau 3 parti. Fiecare parte o intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt, ungem cu ou batut si presaram seminte sau cascaval ras. Saratele nu trebuie asezate cu mana in tava la distanta unele de altele, deoarece ele se aduna si cresc in sus.

DSC_0221 DSC_0293

DSC_0246

DSC_0275

DSC_0279

 

Foarte foarte bune !

 

Sursa mea : matusa mea Corina !! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6