Saratele cu branza de vaci
IMG_7896
Ingrediente :
600 g faina
400 g unt (80% grasime)
400 branza de vaci 
2 lgt sare
 
Uns deasupra :
1 ou
2 lg lapte
 
Decor :
seminte mac
chimen
 
Mod de preparare :
       Cernem faina intr-un castron, adaugam sarea, apoi untul moale de la temperatura camerei. Framantam cu varfurile degetelor, apoi adaugam branza de vaci stoarsa bine si framantam un aluat . Aluatul il impartim in 2 si il lasam la frigider pentru 1 ora.
 
IMG_7886
IMG_7887
 
       Pudram cu faina masa de lucru si asezam aluatul. Il intindem cu ajutorul sucitorului . Taiem fasii lungi, apoi le ungem cu ou batut amestecat cu lapte. Deasupra presaram seminte de mac sau chimen. Asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem .
 
IMG_7890
IMG_7894
IMG_7895
 
IMG_7896
 
IMG_7904
 
 
Spor la incercat reteta ! 
 
  Reteta am primit-o de la soacra mea Ani . Din nou , Ani 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...