Rulada :
50 g unt
100 g faina
300 ml lapte
4 oua
Umplutura :
150 g sunca
2 lg smantana
50 g unt
sare
piper
Mod de preparare :
Rulada : punem intr-o craticioara untul, pe foc mic, pana se topeste. Stingem cu faina si amestecam, apoi treptat adaugam laptele rece, amestecand bine de fiecare data .
Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus, omogenizand bine de fiecare data. La final incorporam albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus.
Compozitia o rasturnam intr-o forma dreptunghiulara ( 23*35cm), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 12-15 minute, la foc mic.
Umplutura : sunca o taiem cubulete mici, iar peste ea adaugam celelalte ingrediente (untul moale la temperatura camerei) . Omogenizam si intindem peste rulada scoasa din cuptor si racorita putin. Rulam cu grija si o lasam sa se raceasca putin.
Este o rulada cu care se lucreaza foarte usor : nu se rupe ! 😉
Taiem si servim rulada atat calduta cat si rece. Este foarte buna in ambele variante .
Reteta am gasit-o intr-o carticica veche ” Bucataria din Transilvania ” scrisa de Lucretia Oprean (1976).
Rulada este foarte usor de facut si nu necesita foarte mult timp. 🙂
Pofta buna !
Arata super bine!!!
arata atat de bine incat o putem servi si la o masa festiva
Mmm, pufoasa si tare buuna!Pupici!