Rulada cu sunca
IMG_5904

Rulada :
50 g unt
100 g faina
300 ml lapte
4 oua

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
150 g sunca
2 lg smantana
50 g unt
sare
piper

Mod de preparare :
 Rulada : punem intr-o craticioara untul, pe foc mic, pana se topeste. Stingem cu faina si amestecam, apoi treptat adaugam laptele rece, amestecand bine de fiecare data .
Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus, omogenizand bine de fiecare data. La final incorporam albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus.

Compozitia o rasturnam intr-o forma dreptunghiulara ( 23*35cm), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 12-15 minute, la foc mic.

 Umplutura : sunca o taiem cubulete mici, iar peste ea adaugam celelalte ingrediente (untul moale la temperatura camerei) . Omogenizam si intindem peste rulada scoasa din cuptor si racorita putin. Rulam cu grija si o lasam sa se raceasca putin.
Este o rulada cu care se lucreaza foarte usor : nu se rupe !  😉

Taiem si servim rulada atat calduta cat si rece. Este foarte buna in ambele variante .

Reteta am gasit-o intr-o carticica veche ” Bucataria din Transilvania ” scrisa de Lucretia Oprean (1976).
Rulada este foarte usor de facut si nu necesita foarte mult timp. 🙂
Pofta buna !

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6