Aluat :
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
250 ml lapte caldut
600 g faina
1 ou
1 lgt sare
2 lg untura
1 lg smantana
Pasta de jumeri :
250 g jumeri macinate
sare
piper
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare :
Aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut si putina faina ;lasam la dospit cam 15 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam oul, maia-ua , laptele caldut, smantana, iar la final sarea si untura. Framantam aluatul pana cand devine elastic (eu am framantat 15 minute). Lasam aluatul la dospit pentru 30 minute.
Pasta de jumeri : macinam jumerile si le asezonam cu sare si piper.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru (unsa dinainte cu putin ulei) .
Intindem aluatul in forma de dreptunghi si il ungem cu 1/3 din pasta de jumeri, apoi impaturim astfel: lateralele mai lungi le aducem spre centru iar marginile ramase le punem una peste cealalta formand un pachetel (drepata-stanga-sus-jos ) pe care il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute; repetam intindere aluat-impaturire aluat de inca 2 ori.
Exact asa cum asezam aluatul, tot asa il intindem si il impaturim.
Ultima data intindem aluatul cu sucitorul, apoi decupam rondele din el, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20 minute . Ungem apoi deasupra cu ou batut, dar doar partea de deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc frumos . Pe unele am presarat seminte de chimen, pe altele le-am lasat simple.
Mi-au iesit aproximativ 30 pogacele, iar marginile ramase le-am copt exact asa cum au ramas.
Ce bune is …
Foarte frumos blogul tau,felicitari !!!
Multumesc frumos 🙂