Pogacele cu jumeri
IMG_5164

Aluat : 
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
250 ml lapte caldut
600 g faina
1 ou
1 lgt sare
2 lg untura
1 lg smantana

Pasta de jumeri : 
250 g jumeri macinate
sare
piper

Uns deasupra : 
1 ou

Mod de preparare :
Aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut si putina faina ;lasam la dospit cam 15 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam oul, maia-ua , laptele caldut, smantana, iar la final sarea si untura. Framantam aluatul pana cand devine elastic (eu am framantat 15 minute). Lasam aluatul la dospit pentru 30 minute.

IMG_5058 IMG_5059 IMG_5060 IMG_5093  Pasta de jumeri : macinam jumerile si le asezonam cu sare si piper.

IMG_5056 IMG_5057Rasturnam aluatul pe masa de lucru (unsa dinainte cu putin ulei) .
Intindem aluatul in forma de dreptunghi si il ungem cu 1/3 din pasta de jumeri, apoi impaturim astfel: lateralele mai lungi le aducem spre centru iar marginile ramase le punem una peste cealalta formand un pachetel (drepata-stanga-sus-jos ) pe care il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute; repetam intindere aluat-impaturire aluat de inca 2 ori.

IMG_5095 IMG_5097 IMG_5098 Exact asa cum asezam aluatul, tot asa il intindem si il impaturim.
Ultima data intindem aluatul cu sucitorul, apoi decupam rondele din el, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20 minute . Ungem apoi deasupra cu ou batut, dar doar partea de deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc frumos . Pe unele am presarat seminte de chimen, pe altele le-am lasat simple.

IMG_5104 IMG_5110 IMG_5113 Mi-au iesit aproximativ 30 pogacele, iar marginile ramase le-am copt exact asa cum au ramas.

IMG_5116 IMG_5122 IMG_5175 IMG_5164Primele poze 🙂

Picture 137 Picture 148

 

 

 

2 Comentarii

  1. Mimmi

    Ce bune is …
    Foarte frumos blogul tau,felicitari !!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...