Ingrediente :
300 g faina
1 lgt drojdie uscata
1 lgt zahar
1 lgt rasa sare
15 ml ulei
180 g apa calduta
25 g ciocolata neagra (80%) topita
Mod de preparare :
Framantam toate ingredientele cu exceptia ciocolatei . Impartim aluatul in 2 parti : una va ramane alba , iar in cealalta vom pune ciocolata neagra topita. Pensulam fiecare bila de aluat cu ulei, apoi lasam la dospit circa 1 ora.
Bila de aluat o rulam sul, apoi o impartim in 8 parti. Cu bila alba procedam la fel.
Luam 1 bucata de aluat alb si 1 bucata de aluat maro. Fiecare bucata o rulam lunga cat lungimea formei de chec in care vom coace. Cea alba o intindem cu sucitorul cat sa obtinem o latime ca sa inveleasca aluatul maro. Sigilam bine aluatul alb.
Repetam de inca 7 ori. Rulourile de aluat obtinute le asezam in forma tapetata cu hartie de copt cate 3, apoi 3 si inca 2 . Lasam la dospit inca 30 minute; ungem pe deasupra cu putin ulei, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute.
Lasam paine sa se raceasca, acoperita cu un prosop curat, apoi feliem.
Foarte buna si interesanta ! 🙂
Spor la framantat !
0 Comentarii
Confirmări/Notificări