Paine girafa

DSC_0200

Ingrediente :

300 g faina

1 lgt drojdie uscata

1 lgt zahar

1 lgt rasa sare

15 ml ulei

180 g apa calduta

 

25 g ciocolata neagra (80%) topita

 

Mod de preparare :

Framantam toate ingredientele cu exceptia ciocolatei . Impartim aluatul in 2 parti : una va ramane alba , iar in cealalta vom pune ciocolata neagra topita. Pensulam fiecare bila de aluat cu ulei, apoi lasam la dospit circa 1 ora.

DSC_0165 DSC_0166 DSC_0168 DSC_0169

Bila de aluat o rulam sul, apoi o impartim in 8 parti. Cu bila alba procedam la fel.

DSC_0171

Luam 1 bucata de aluat alb si 1 bucata de aluat maro. Fiecare bucata o rulam lunga cat lungimea formei de chec in care vom coace. Cea alba o intindem cu sucitorul cat sa obtinem o latime ca sa inveleasca aluatul maro. Sigilam bine aluatul alb.

DSC_0175

DSC_0174

Repetam de inca 7 ori. Rulourile de aluat obtinute le asezam in forma tapetata cu hartie de copt cate 3, apoi 3 si inca 2 . Lasam la dospit inca 30 minute; ungem pe deasupra cu putin ulei, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute.

DSC_0178

Lasam paine sa se raceasca, acoperita cu un prosop curat, apoi feliem.

DSC_0180 DSC_0183

DSC_0200

 

Foarte buna si interesanta ! 🙂

Spor la framantat !

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Cum se prepară delicioasa „pâine-girafă“ în două culori, pentru copiii mofturoşi | INFOS - […] Frământăm toate ingredientele cu excepţia ciocolatei. Împărţim aluatul în două părţi: una va rămâne albă, iar în cealaltă vom…
  2. Paine girafa (de post) – My Blog - […] Daca vreti sa ii surprindeti pe copii sau, pur si simplu, aveti chef de putina extravaganta culinara, permiteti-va cateva…
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6