Saratele cu telemea Ingrediente : 250 g faina 250 g margarina 250 g telemea (de oaie sau de vaca) Uns deasupra : 1 galbenus seminte de susan chimen mac Mod de preparare Saratele cu telemea : Framantam cele 3 ingrediente, apoi dam la frigider aluatul obtinut,...
Chec aperitiv mozaic
Ingrediente : 5 oua 180 ml smantana pentru gatit 250 g faina 1 lgt praf de copt 200 g sunca 200 g cascaval 1 ardei kapia rosu 5-6 buc. masline negre 50-100 ml lapte sare piper condimente Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Mixam ouale cu sarea,...
Drob de miel
Ingrediente : organele de la 1 miel ( rinichi, ficat, plamani, splina, inima) 2 oua crude 2 oua fierte 3 fire ceapa verde 3 fire usturoi verde sare piper 1-2 legaturi marar verde 1-2 legaturi patrunjel verde 50 g unt 1 prapure Citeste mai mult ... >>> Mod de...
Salata de boeuf
Ingrediente : 300 g carne fiarta de vita sau pui 2 morcov fiert 1 telina mica fiarta 1 pastarnac fiert 2 cartofi medii fierti 3 castraveti murati ( sau gogosari murati) 100 g mazare fiarta (optional) 1 portie de maioneza sare piper Citeste mai mult ... >>>...
Chiftelute la cuptor
Ingrediente : 400 g carne porc macinata 1 ou 3 catei usturoi pisati 1 lg parmezan 1 lg pesmet 1 lg marar verde tocat marunt 1 lg frunze patrunjel verde tocat marunt 1 ceapa mica tocata marunt sare piper Mod de preparare : Intr-un castron amestecam toate...
Briose cu dovlecel si sunca
Ingrediente : 4 oua 5 lg faina 120 g dovlecel ras 4 lg ulei 80 g iaurt 50 g sunca Praga 2 lgt praf de copt 1 lgt boia dulce sare piper 2 lg marar verde tocat Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Intr-un castron amestecam ingredientele, cu exceptia...
Ciuperci umplute
Ingrediente : 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa mare 100 ml ulei 1 lgt pesmet 1 lgt sare piper 1 legatura verdeata 20 ml vin alb 40 g cascaval ras Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Spalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa...
Saratele cu cascaval
Ingrediente : 550 g faina 250 g unt moale 200 g cascaval ras 1 lgt sare 2 oua 1 albus 50 ml lapte Uns deasupra : 1 galbenus 50 g cascaval Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Cernem faina intr-un bol, facem o scobitura si adaugam cele 2 oua, sarea,...
Tarta aperitiv cu sunca si ardei
Ingrediente : 300 g faina 1 plic drojdie uscata sare, piper 1 ou 1 ardei rosu 125 g unt topit 100 g cascaval 200 g sunca Praga sau jambon etc... 250 ml smantana Uns deasupra: 1 ou Uns tava : 1 lg ulei Mod de preparare : Amestecam intr-un castron faina cu...
Aperitiv cu broccoli
Ingrediente : 4 oua 200 ml lapte 4 lg smantana 5 lg faina sare piper (optional) verdeturi (optional) 1 ardei 100 g sunca de pui 100 g salam potcoava 150 g cascaval 4 buchetele mici de broccoli Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Intr-un bol mixam...
Crema de branza cu boia
Ingrediente : 500 g branza de vaci 250 ml smantana 1 ceapa 4 lgt boia dulce sau iute sare piper Mod de preparare : Taiem ceapa marunt si o amestecam cu celelalte ingrediente. Foarte buna, sanatoasa si foarte rapida ! Spor la gatit !
Dovlecel pane
Ingrediente : 4 oua 6 lg faina un praf sare 1/2 cana lapte 2 dovlecei medii faina ptr tavalit dovleceii ulei pentru prajit Mod de preparare : Curatam dovleceii si ii taiem rondele; ii saram si ii lasam intr-un castron pana lasa apa, apa pe care apoi o scurgem....
Carnaciori in foietaj
Ingrediente : 800 g aluat foietaj 400 g carnaciori de bere 1 galbenus de ou Mod de preparare : taiem aluatul in patratele egale, asezam bucatele de carnaciori pe el, rulam dupa cum dorim, ungem cu galbenus de ou si asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie...
Crochete de cascaval
Ingrediente : 500 g cascaval ras 2 oua 4 lg faina sare piper ulei pentru prajit faina pentru tavalit Mod de preparare : Se rade cascavalul pe razatoarea mica sau mare si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare daca este necesar. Facem...
Pogacele cu cascaval
Ingrediente : 500 g faina 200 ml lapte cadut 2 oua 100 g unt 25 g drojdie proaspata 1 lgt zahar sare 200 g cascaval 1 galbenus de ou Mod de preparare : Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca . Cernem faina intr-un bol si facem un cuib...
Pachetele cu bacon si ciuperci
Ingrediente : 400 g foietaj frantuzesc 1 borcan ciuperci 150 g bacon afumat 1 ceapa sare piper 1 galbenus de ou 1 lg lapte 2 lg ulei masline Mod de preparare Intr-o tigaie punem 2 lg ulei masline si calim ceapa taiata marunt (eu am tocat ceapa cu robotul, la fel si...
Pogacele cu jumeri
Aluat : 30 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 250 ml lapte caldut 600 g faina 1 ou 1 lgt sare 2 lg untura 1 lg smantana Pasta de jumeri : 250 g jumeri macinate sare piper Uns deasupra : 1 ou Mod de preparare : Aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele...
Paste cu sunca
Ingrediente : 200 g macaroane 150 g sunca Praga 100 g mazare 100 g porumb din conserva 2 galbenusuri 50 g smantana sare piper mustar zeama de lamaie Punem macaroanele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj;dupa ce s-au fiert le dam sub jet de apa rece. Fierbem...
Gougeres (sau gogosele cu cascaval)
Ingrediente 200 ml lapte, 30 g unt, 100 g faina, 150 g cascaval (sau branza de burduf), 3 oua. Mod de preparare Intr-o craticioara punem laptele cu untul sa dea intr-un clocot. Luam apoi de pe foc si adaugam faina amestecata cu sarea, amestecand energic. Adaugam...
Comentarii recente