Oua umplute cu ton
IMG_5242
Ingrediente :
4 oua fierte
1 conserva de ton in suc propriu
70 g unt
1 lg ceapa tocata
sare
piper
zeama de lamaie
maioneza
 
Mod de preparare :
Fierbem ouale in apa, circa 10 minute. Tonul il punem in strecuratoare sa se scurga de sucul in care a stat. In robot punem tonul scurs de suc, ceapa tocata, untul; le mixam de cateva ori, apoi adaugam 3 galbenusuri fierte, zeama de lamaie, sare si piper (dupa gust). Mixam putin pana obtinem o pasta .
 
IMG_5184
IMG_5186
IMG_5187
 
Umplem cu pasta de ton, fiecare jumatate de ou fiert.
Facem maioneza astfel : 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou crud, 1 lgt mustar, sare si ulei. La sfarsit adaugam 1 iaurt mic cremos (sau smantana) si putina zeama de lamaie si sare.
Pe o farfurie asezam maioneza , iar peste ea jumatatile de ou umplute cu pasta de ton. Decoram cu boia , ceapa tocata marunt si ardei rosu maruntit si el, masline etc. 🙂
 
IMG_5206
IMG_5236
IMG_5242
 
Foarte, foarte bun !
Reteta am primit-o de la matusa mea Cheta 🙂   Mersi tusi !
Pofta buna si spor la gatit !
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6