Ingrediente :
800 g aluat foietaj
200 g sunca , bacon, salam etc
200 g cascaval
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
Mod de preparare :
Daca aluatul este prea gros se intinde putin cu sucitorul apoi foietajul de 400 g il taiem in 12 sa 15 patratele. Crestam cu un cutit fiecare colt in forma de l la circa 1 cm fata de margine. Pe fiecare patratel asezam o felie de sunca ( eu am facut 400 g cu sunca si 400 g cu bacon ) si o felie de cascaval . Colturile opuse le unim, in mijlocul aluatului, 2 cate 2, formand astfel o floare .
Cu galbenus amestecat cu lapte ungem partea de deasupra, apoi coacem la 200 grade Celsius, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc usor deasupra. Se pot coace si simple fara a fi unse cu ou.
Un aperitiv rapid ! 🙂
Spor la gatit !
0 Comentarii