Ingrediente :
300 g maruntaie de pui (ficatei, pipote, inimi)
200 g carne de pui
7 oua
1 lg faina
sare
piper
foi de dafin
marar
patrunjel
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
2 felii de paine
Mod de preparare :
Eu am folosit carnea de la pulpele superioare de pui, Am fiert pulpele in apa cu sare, piper si foi de dafin circa 25 minute. Am scos pulpele din apa, am curatat carnea de pe oase, apoi am tocat carnea racita cu ajutorul robotului .
4 oua le-am fiert tare .
Ceapa si usturoiul le-am taiat bucatele si le-am calit in putin ulei. Luam de pe foc si adaugam mararul si patrunjelul tocate.
Peste carnea tocata am adaugat verdeturile calite, 2 oua, feliile de paine inmuiate in apa in care a fiert carnea, faina si omogenizam bine. Adaugam putin din apa in care a fiert carnea, iar daca mai este necesar sare si piper. Jumatate din compozitie o intindem intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, asezam ouale fierte intregi la mijloc, apoi restul de compozitie. Oul ramas il batem cu furculita si il intindem peste compozitia din tava de chec.
Dam tava la cuptor circa 30 minute.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem .
Pofta buna ! 🙂
Please follow and like us:
0 Comentarii