Covrigei

dsc_0334

Aluat :

250 g untura

250 g unt

350 g telemea de vaca/oaie

4 oua

12 lg lapte

4 lg otet

1 lg rasa sare

1 kg faina

 

Uns deasupra :

4 galbenusuri (sau 2 oua)

4 lg lapte

seminte de susan, chimen, mac…

 

Mod de preparare :

 Aluat : amestecam untura cu untul si telemeaua rasa mare, adaugam ouale, laptele, otetul, sarea si faina. Framantam un aluat care sa nu se lipeasca de maini. Impartim in 2 aluatul si il invelim in folie alimentara. Dam la rece pentru circa 30 min-1 ora. Intindem aluatul pe masa cu faina, apoi decupam covrigei cu forma speciala.

dsc_0277

dsc_0278

dsc_0279

dsc_0282

dsc_0286

Asezam covrigeii unul langa altul, fara prea mult spatiu intre ei, in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.

dsc_0287

dsc_0288

dsc_0361

dsc_0334

 

Este un aluat foarte bun , usor de lucrat cu el.

In concluzie extra super buuni covrigei  🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2010/10/27/covrigei/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...