Cornulete cu cascaval
Aluat :
300 g faina
1 lgt sare
240 g unt 80%
240 crema de branza (Hochland, Philadelphia…)
Umplutura :
200 g cascaval ras
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare Cornulete cu cascaval :
Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam untul moale de la temperatura camerei si framantam un aluat nisipos . Peste el adaugam crema de branza si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca mai trebuie adaugam cate 1 lingura de faina, framantand mai departe. Aluatul obtinut il impartim in 2 , il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru 1 ora,
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Taiem cercul obtinut in 12 triunghiuri. Peste presaram cascaval ras si rulam, astfel incat vom obtinem 12 cornulete.
Asezam cornuletele cu cascaval in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la copt, in cuptorul preancalzit la 180 grade Celsius, circa 35 minute.
Cornuletele se pot servi calde sau reci .
Foarte bune !
Spor la copt ! 🙂
Alte retete de aluat sarat :
Sursa mea de inspiratie :
0 Comentarii