Ingrediente :
4 oua mari (sau 5 oua mici)
200 g unt
300 g faina
1 lgt praf de copt (7 g)
200 ml lapte
50 g masline negre taiate
3 ardei colorati (galben, verde si rosu)
200 g telemea uscata sarata
sare dupa gust
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam untul cu putina sare, adaugam pe rand cate un galbenus, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele (eu am uitat sa fac poza cand am pus laptele), alternand. Adaugam albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura, apoi telemeaua taiata cubulete, maslinele negre taiate si ele, apoi ardeii colorati bucatele.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra, facem testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca complet, apoi il feliem si il servim alaturi de o salata de cruditati sau chiar ceapa verde.
Foarte bun !
Spor la incercat reteta 🙂
Please follow and like us:
0 Comentarii