Chec cu mazare

IMG_4128

 

Ingrediente :

3 oua

100 ml ulei

100 ml lapte

180 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g)

1 lgt busuioc uscat

1 lgt patrunjel verde tocat

sare

piper

100 g telemea rasa

300 g mazare congelata

 

Mod de preparare :

Incepem prin a fierbe mazarea, in apa cu sare, cateva minute. Strecuram mazarea de apa fiarta, o trecem apoi pe sub jet de apa rece; lasam mazarea in strecuratoare pana o folosim. Mazarea o putem adaugam cand este putin calduta.

Intr-un castron mixam ouale , adaugam treptat, ca la maioneza uleiul, apoi laptele.  Adaugam (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu drojdia uscata, sarea, piperul si busuiocul uscat.

IMG_4091

IMG_4093

 

Incorporam si branza telemea data pe razatoarea cu ochiuri mici, patrunjelul verde tocat.

IMG_4094

 

La sfarsit aduagam si mazarea fiarta .

IMG_4095

 

Amestecul obtinut il turnam intr-o forma de chec ( 11*30 cm) tapetata cu hartie de copt . Lasam aluatul in forma de chec sa stea circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mic, pentru circa 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_4096

IMG_4099       Dupa ce scoatem checul din cuptor, il acoperim cu un prosopel curat si-l lasam sa se raceasca, apoi il feliem.

IMG_4128

 

IMG_4102

Un aperitiv excelent . Spor la incercat reteta ! 🙂

Pofta buna !

 

Sursa mea : http://www.ecuisine.ro/retete/aperitive-salate/chec-cu-mazare

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
557
2060
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor, ungem cu ketchup , presaram oregano, asezam...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...

Pin It on Pinterest