Chec cu mazare

IMG_4128

 

Ingrediente :

3 oua

100 ml ulei

100 ml lapte

180 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g)

1 lgt busuioc uscat

1 lgt patrunjel verde tocat

sare

piper

100 g telemea rasa

300 g mazare congelata

 

Mod de preparare :

Incepem prin a fierbe mazarea, in apa cu sare, cateva minute. Strecuram mazarea de apa fiarta, o trecem apoi pe sub jet de apa rece; lasam mazarea in strecuratoare pana o folosim. Mazarea o putem adaugam cand este putin calduta.

Intr-un castron mixam ouale , adaugam treptat, ca la maioneza uleiul, apoi laptele.  Adaugam (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu drojdia uscata, sarea, piperul si busuiocul uscat.

IMG_4091

IMG_4093

 

Incorporam si branza telemea data pe razatoarea cu ochiuri mici, patrunjelul verde tocat.

IMG_4094

 

La sfarsit aduagam si mazarea fiarta .

IMG_4095

 

Amestecul obtinut il turnam intr-o forma de chec ( 11*30 cm) tapetata cu hartie de copt . Lasam aluatul in forma de chec sa stea circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mic, pentru circa 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_4096

IMG_4099       Dupa ce scoatem checul din cuptor, il acoperim cu un prosopel curat si-l lasam sa se raceasca, apoi il feliem.

IMG_4128

 

IMG_4102

Un aperitiv excelent . Spor la incercat reteta ! 🙂

Pofta buna !

 

Sursa mea : http://www.ecuisine.ro/retete/aperitive-salate/chec-cu-mazare

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6