Ingrediente :
3 oua
100 ml ulei
100 ml lapte
180 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
1 lgt busuioc uscat
1 lgt patrunjel verde tocat
sare
piper
100 g telemea rasa
300 g mazare congelata
Mod de preparare :
Incepem prin a fierbe mazarea, in apa cu sare, cateva minute. Strecuram mazarea de apa fiarta, o trecem apoi pe sub jet de apa rece; lasam mazarea in strecuratoare pana o folosim. Mazarea o putem adaugam cand este putin calduta.
Intr-un castron mixam ouale , adaugam treptat, ca la maioneza uleiul, apoi laptele. Adaugam (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu drojdia uscata, sarea, piperul si busuiocul uscat.
Incorporam si branza telemea data pe razatoarea cu ochiuri mici, patrunjelul verde tocat.
La sfarsit aduagam si mazarea fiarta .
Amestecul obtinut il turnam intr-o forma de chec ( 11*30 cm) tapetata cu hartie de copt . Lasam aluatul in forma de chec sa stea circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mic, pentru circa 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce scoatem checul din cuptor, il acoperim cu un prosopel curat si-l lasam sa se raceasca, apoi il feliem.
Un aperitiv excelent . Spor la incercat reteta ! 🙂
Pofta buna !
Sursa mea : http://www.ecuisine.ro/retete/aperitive-salate/chec-cu-mazare
0 Comentarii