Briosa sarata
Aluat :
250 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
sare
piper
125 g unt topit
1 ou
1 ardei kapia rosu
100 g branza de burduf
200 g pastrama de pui
250 ml smantana (24% grasime)
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, apoi adaugam celelalte ingrediente : oul, ardeiul taiat bucatele mici, pastrama taiata si ea bucatelwe mici, branza de burduf trecuta prin razatoarea mica, smantana, sarea, piperul si untul topit si racorit.
      Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop, apoi il asezam intr-o forma de briosa mare, pe care am uns-o cu putin ulei . Deasupra ungem cu oul batut (eu am pus cam 2/3 din ou) si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra .
       Acoperim cu un prosop curat briosa scoasa din cuptor, cam 20 minute. Servim langa o salata de cruditati sau fiecare cum doreste.
      Pofta buna ! 🙂
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Simona

    ce buna trebuie sa fie..

    Răspuns
  2. ReteteSavuroase

    Imi place foarte mult branza de burduf. Cred ca e foarte gustoasa in aceasta combinatie.

    Răspuns
  3. Mirela Goleanu

    Simona trebuie sa o incerci 🙂
    Este foarte foarte gustoasa !

    Răspuns
  4. Any

    Foarte frumos arata, iar ardeiul kapia i-a dat culoare!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6