Ingrediente :
400 g faina
100 g faina de malai
250 g unt
1 plic praf de copt
2 oua
140 g telemea vaca
60 g telemea oaie
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
seminte susan, chimen, mac
Mod de preparare :
Intr-un castron cernem faina, apoi o amestecam cu praful de copt si faina de malai. Punem untul de la temperatura camerei si il framantam cu varfurile degetelor. Adaugam telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mari si ouale. Framantam un aluat nelipicios, pe care il impartim in 2. Fiecare bucata de aluat o intindem cu ajutorul sucitorului pe masa pe care am presarat putina faina. Decupam cu o forma rotunda (d=5 cm) sau cu ce forma dorim, apoi asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare biscuiti cu galbenus de ous amestecat cu lapte, apoi presaram susan, chimen, susan negru etc. Eu am presarat si parmezan pe unii biscuiti.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 190 grade Celsius, circa 12-15 minute.
Pofta buna !
Sursa : http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.ro/2012/12/biscuiti-sarati-cu-faina-de-malai.html
0 Comentarii