Ingrediente :
300 g faina
1 lgt rasa sare
50 g unt moale
200 g cascaval ras (pe razatoarea cu ochiuri mari)
150-180 ml bere
busuioc
oregano
Uns deasupra :
1 galbenus de ou
1 lgt lapte
seminte de mac
Mod de preparare :
Intr-un castron framantam faina amestecata cu sarea, ierburile aromate si untul moale, cu varfurile degetelor.Adaugam apoi cascavalul ras, berea treptat. Framantam putin, cat sa se lege un aluat, apoi formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora.
Scoatem bila din folie si o impartim in 2 . Fiecare parte o intindem cu sucitorul, direct pe hartia pergament.
Dupa ce am intins foaia, am taiat-o in triunghiuri cu rola de taiat pizza, am uns cu galbenus amestecat cu 1 lgt lapte si am intepat cu furculita fiecare triunghi in parte. O foaie am lasat-o simpla, iar pe cea de a doua am presarat seminte de mac.
Asezam fiecare foaie in tava si dam la cuptor pentru circa 20 minute (pana se rumenesc putin biscuitii). Ii scoatem din cuptor si ii taiem pe linii frumos.
Rapizi si crocanti 🙂
Spor la pregatit reteta !
Sursa : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/biscuiti-cu-bere-si-cascaval.html
0 Comentarii