Bastonase cu cascaval si boia

IMG_7087Ingrediente :
300 g faina
100 g cascaval ras
10 g drojdie proaspata
1 ou
70 ml apa calduta
1/2 lgt zahar
1/2 lgt boia dulce
1 lgt rasa de sare

Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg apa

Mod de preparare :
Pregatim maia-ua: drojdia o amestecam cu zaharul, putin apa calduta si putina faina. O lasam la dospit, pentru 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam toate ingredientele si framantam un aluat omogen, elastic care nu se lipeste de maini.(eu am framantat circa 10 minute). Lasam aluatul la crescut, pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat.

IMG_7041 IMG_7043 IMG_7052  Aluatul crescut, il rasturnam pe masa infainata (dar foarte putin) si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara , pe care apoi o taiem fasii lungi de 1,5/15 cm . Fiecare fasie de aluat o rulam de cateva ori, pentru a obtine un bastonas subtire si lung.

IMG_7057  Aceste bastonase le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus amestecat cu apa si le dam la copt, la foc mediu, pana devin crocante.

IMG_7061 IMG_7062 Bastonasele coapte, le scoatem pe un gratar, le lasam sa se raceasca, apoi le servim.
Absolut delicioase, usor de facut si crocante . 🙂

IMG_7096IMG_7087  Pofta buna !

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1342
41
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor, ungem cu ketchup , presaram oregano, asezam...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...

Pin It on Pinterest