Bastonase cu cascaval si boia

Bastonase cu cascaval si boia

Bastonase cu cascaval si boia

Ingrediente :
300 g faina
100 g cascaval ras
10 g drojdie proaspata
1 ou
70 ml apa calduta
1/2 lgt zahar
1/2 lgt boia dulce
1 lgt rasa de sare

Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg apa

Mod de preparare Bastonase cu cascaval si boia :

Pregatim maia-ua: drojdia o amestecam cu zaharul, putin apa calduta si putina faina. O lasam la dospit, pentru 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam toate ingredientele si framantam un aluat omogen, elastic care nu se lipeste de maini.(eu am framantat circa 10 minute). Lasam aluatul la crescut, pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat.

IMG_7041 IMG_7043 IMG_7052  Aluatul crescut, il rasturnam pe masa infainata (dar foarte putin) si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara , pe care apoi o taiem fasii lungi de 1,5/15 cm . Fiecare fasie de aluat o rulam de cateva ori, pentru a obtine un bastonas subtire si lung.

IMG_7057  Aceste bastonase le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus amestecat cu apa si le dam la copt, la foc mediu, pana devin crocante.

IMG_7061 IMG_7062 Bastonasele coapte, le scoatem pe un gratar, le lasam sa se raceasca, apoi le servim.
Absolut delicioase, usor de facut si crocante . 🙂

IMG_7096IMG_7087

Pofta buna !

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4