Bastonase cu cascaval si boia
Ingrediente :
300 g faina
100 g cascaval ras
10 g drojdie proaspata
1 ou
70 ml apa calduta
1/2 lgt zahar
1/2 lgt boia dulce
1 lgt rasa de sare
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg apa
Mod de preparare Bastonase cu cascaval si boia :
Pregatim maia-ua: drojdia o amestecam cu zaharul, putin apa calduta si putina faina. O lasam la dospit, pentru 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam toate ingredientele si framantam un aluat omogen, elastic care nu se lipeste de maini.(eu am framantat circa 10 minute). Lasam aluatul la crescut, pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat.
Aluatul crescut, il rasturnam pe masa infainata (dar foarte putin) si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara , pe care apoi o taiem fasii lungi de 1,5/15 cm . Fiecare fasie de aluat o rulam de cateva ori, pentru a obtine un bastonas subtire si lung.
Aceste bastonase le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus amestecat cu apa si le dam la copt, la foc mediu, pana devin crocante.
Bastonasele coapte, le scoatem pe un gratar, le lasam sa se raceasca, apoi le servim.
Absolut delicioase, usor de facut si crocante . 🙂
Pofta buna !
0 Comentarii